Dwars door de Soedan

Auteur G. van der Aa
Dwars door de Soedan

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789046802625
  • ISBN 10 9046802620
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Gerbert van der AaDwars door SoedanVriendelijke schurkenstaat aan de NijlSinds 1983 is de sharia er van kracht. En tussen 1991 en 1996 werkte Osama bin Laden er aan de oprichting van Al-Qaeda. De hoofddoek is verplicht, alcohol is verboden. Soedan wordt als terroristenstaat met de nek aangekeken. VN-gezant Jan Pronk moest op last van het regime vertrekken.Het grootste land van Afrika tuimelt bijna onafgebroken van de ene burgeroorlog in de andere: moslims tegen christenen, lichtgekleurde Arabieren tegen zwarte Afrikanen, nomaden tegen boeren. Nadat het zuiden decennialang het toneel was van een bloedige oorlog, woeden nu in de westelijke regio Darfur hevige gevechten. Honderdduizenden doden vallen te betreuren, miljoenen mensen zijn op drift geraakt.Reis door een Arabisch-Afrikaans ... land in permanente oorlogTegelijkertijd zijn buitenlandse bezoekers diep onder de indruk van de Soedanese gastvrijheid. Vrijwel allemaal beweren ze dat bijna nergens ter wereld zulke aardige mensen wonen. Terwijl in andere Afrikaanse landen westerse gasten vaak belaagd worden door opdringerige types die om een gift vragen, is het in Soedan juist de bezoeker zelf die overladen wordt met cadeaus.Hoe valt dit te rijmen? Hoe kan zo\'n vriendelijk land tegelijkertijd zo kwaadaardig zijn? Is het de volksaard? Heeft het te maken met de onnatuurlijke grenzen die ooit door de koloniale mogendheden zijn getrokken? Of is het een bewuste strategie van de regerende elite, die alle middelen inzet om zich te verrijken met de opbrengsten van natuurlijke hulpbronnen zoals aardolie. Reizend door Soedan boven op vrachtwagens, met een boot over de Nijl, op een ezelkar zoekt Gerbert van der Aa naar antwoorden op deze vragen.Gerbert van der Aa (1968) is historicus en journalist. Hij schrijft over Noord- en West-Afrika voor onder meer Elsevier, NRC Handelsblad, Trouw en Internationale Samenwerking. Bij Nieuw Amsterdam verscheen in 2005 Nigeriaanse toestanden. Reis door het meest corrupte land van Afrika.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.