Crisis? welke crisis?

Auteur Rene Tissen Bewerker Fokko Haveman
Crisis? welke crisis?

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789065239723
  • ISBN 10 9065239723
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In \'Crisis? Welke crisis?\' zijn de beste columns verzameld die prof. René Tissen de afgelopen jaren schreef over de financiële- en politieke crisis in de EU. Helaas vaak met een vooruitziende blik, zou je bijna zeggen, maar daardoor zeer de moeite van het lezen waard! "De rode lijn door de columns van Rene Tissen is dat de manier waarop onze economieën werkten vóór de crisis, en nu nog steeds werken voor een belangrijk deel, onhoudbaar is. Veel zaken zullen dan ook fundamenteel moeten veranderen willen we uit de huidige crisis komen en vervolgens ervoor zorgen dat we niet snel weer in dezelfde val vallen. De modus operandi moet anders, er is een andere economie nodig, dat is de kern van Tissens analyse van de ... huidige economische problemen."Aldus Edin Mujagic, macro- en monetair econoom en publicist. Europa in 50 columns. Waar gaat het over? Uiteraard over de financiële crisis die Europa sinds 2008 in zijn greep heeft. Is die crisis voorbij of is er een nieuwe aanstaande? Maar het gaat ook over alle andere crises die Europa inmiddels heeft getroffen. Zal de Euro het boeltje bij elkaar weten te houden, of zal de zaak alsnog uit elkaar vallen? En wat moeten we denken van de Europese politiek na de verkiezingen van mei 2014? Een puinhoop van haantjes en kakelende kippen. Of een goed lopende democratie. De economie van Europa schommelt al jaren rond het vriespunt. De armoede in Europa is enorm, evenals de werkloosheid. Overal broeit sociale onrust. Niet alleen in de zwaarst getroffen landen. In wat voor crisis verkeren we eigenlijk? Dat is overduidelijk. We zitten in een morele crisis. Wat goed is voor de een, is kwaad voor de ander. Wat een enkeling vrij maakt (veel geld), maakt anderen tot schuldenslaaf. Mag dat? In het \'andere systeem\' is sprake van een religieuze crisis. Wij hebben in \'ons systeem\' onze aloude idealen van kennis en beschaving losgelaten en drijven nu rond in het drijfzand van morele woede en ongeloof over geld, bezit en schuld. Gaat Europa het redden? Er is \'crowdthinking\' nodig. Prof. Dr. René Tissen (1955) is als hoogleraar bedrijfskunde verbonden aan Universiteit Nyenrode en schrijft vanaf 2008 columns voor RTLZ.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.