Leidraad inbrengwaarde

Auteur F.H. de Bruijne en T.A. te Winkel
Leidraad inbrengwaarde

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789078066965
  • ISBN 10 9078066962
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Op 1 juli 2008 is de Grondexploitatiewet als onderdeel van de Wet ruimtelijke ordening in werking getreden. In deze wet heeft niet alleen het publiekrechtelijke kostenverhaal, maar ook het stellen van locatie-eisen een plaats gekregen. Voorts zijn ook de privaatrechtelijke mogelijkheden om te contracteren aanmerkelijk verruimd. Wanneer het kostenverhaal niet verzekerd is, of het stellen van locatie-eisen noodzakelijk is, moet de gemeenteraad een exploitatieplan opstellen. Onderdeel van het exploitatieplan is een exploitatieopzet, waarin opbrengsten en kosten van de exploitatie worden geraamd. Eén van de kosten is een raming van de inbrengwaarden van de gronden, die voor de grondexploitatie als kosten worden beschouwd. In deze leidraad wordt aangegeven binnen welke wettelijke kaders en jurisprudentie ...de raming van de inbrengwaarde moet plaatsvinden. Hierbij wordt ingegaan op de eisen die aan de taxateur worden gesteld en het waardebegrip dat moet worden gehanteerd. Hierbij wordt ook ingegaan wanneer wel of niet op onteigeningsbasis moet worden getaxeerd, welke peildatum moet worden gehanteerd en de samenhang tussen de planvorm en de wijze waarop de inbrengwaarden moeten worden bepaald. Vervolgens komen enkele taxatietechnische aspecten aan de orde, waaronder de invloed van het verbeterde kostenverhaal en locatie-eisen op de waarde van gronden en voorstroken. De leidraad wordt afgesloten met een protocol. Frederik de Bruijne en Bertold te Winkel zijn beëdigd rentmeester NVR en RICS Valuates, verbonden aan Gloudemans in Rosmalen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.