'Onnoemelijke dingen'

Redacteur Ben de Pater , Tom Sintobin , Anne van Buul en Hans Vandevoorde
'Onnoemelijke dingen'

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789087044749
  • ISBN 10 9087044747
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Europeanen keken onbekommerd naar inheemse volkeren die werden getoond op wereldtentoonstellingen, maar castraten zongen verwijfd en pastoors konden geen moordenaars zijn. Hoe modern en vrij mensen zich ook voelden, zo omstreeks 1900, \'gevoelige kwesties\' waren er in overvloed. Taboes bepaalden wat niet besproken, gehoord, gedacht of gedaan mocht worden. Naast \'ongeschreven\' regels waren er de \'geschreven\' regels: de verboden. Welke taboes en verboden bestonden er in het fin de siècle rond bijvoorbeeld (homo)seksualiteit, incest, gemengde rassen, pedofilie, zelfmoord, mode, masturbatie, ontlasting, geslachtsziekten, naakt in de kunst, rijk worden van romans? Hoe keek men aan tegen misdaad en straf? Werden mensen die taboes probeerden te doorbreken ... gestraft en zo ja, op welke manier? En hoe kregen taboes gestalte in de literaire en artistieke productie? Deze bundel biedt een boeiende selectie uit de vele \'onnoemelijke dingen\' van destijds.Inhoud: TOM SINTOBIN, Een inleiding tot taboe en verbod rond 1900 Deel 1: Essays PETRA BOUDEWIJN, Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Verboden interraciale relaties in de Indische literatuur uit het fin de siècle MARY KEMPERINK, Louis Couperus en Jacob Israël de Haan in het licht van het medische discours over homoseksualiteit rond 1900 MARIE-ANNE COEBERGH, Broer en zus in de verbeelding van het fin de siècle HELLEKE VAN DEN BRABER, \'Grootsch als een gulden\'. De Tachtigers en hun geld JOSEPHINE HOEGAERTS, De eunuch en de stotteraar. Ongepaste, ongezonde en onnatuurlijke mannenstemmen in West-Europa rond 1900 BEN DE PATER, \'Een \'ernstig kwaad\' of een \'geoorloofde daad\'? Het taboe op zelfmoord rond 1900 KLAAS DE GRAAFF, Een onopgeloste kindermoord. Vragen over de verkrachting en de moord op Marietje Kessel in een kerk SIBO VAN RULLER, Opmerkelijke ideeën over misdaadbestrijding rond 1900 KLAAS DE GRAAFF, Zij moesten eenzaam hun straf ondergaan Deel 2: Een kleine encyclopedie van taboes Met lemma\'s over o.a. geslachtsziekten, daklozen, het lijk, onanie, de broekrok en de vrouwenbroek, ontlasting, zwaarlijvige mensen en vrije liefde.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.