Handboek academisch schrijven

Auteur Joy de Jong
Handboek academisch schrijven

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789046902424
  • ISBN 10 9046902420
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Een goede wetenschappelijke tekst schrijven is geen gemakkelijke opgave. De academische praktijk is immers complex: elke opleiding stelt andere eisen aan teksten en het schrijfproces verloopt zelden zoals je van tevoren had bedacht. Daarnaast vraagt het onderzoek, dat de basis vormt van de te schrijven tekst, de nodige aandacht. Handboek academisch schrijven geeft inzicht in de mechanismen van academisch denken, academisch schrijven en academische teksten, zodat universitaire studenten de schrijfopdrachten tijdens hun opleiding succesvol kunnen uitvoeren. De auteur bespreekt de aanpak van kleine schrijfopdrachten (papers en essays) en grote schrijfopdrachten (bachelor- en masterscripties). Hierdoor is dit handboek tijdens de hele studie bruikbaar.Het boek is ingedeeld in vier delen, naar de ... fasen van het schrijfproces: oriënteren op de opdracht, een plan maken, het onderzoek uitvoeren en het schrijven zelf. De auteur beschrijft in elke fase de stappen die moeten worden gezet om tot een goed eindproduct te komen.Op de bijbehorende website zijn aanvullende theorie, extra voorbeelden en formulieren voor de uitwerking van de verschillende stappen te vinden. Ook staan er verwijzingen naar handige websites en boeken. De stappenplannen, die op verschillende schrijfopdrachten toepasbaar zijn, en de voorbeelden uit vele wetenschappelijke disciplines maken Handboek academisch schrijven een leerzaam en toegankelijk boek dat geschikt is voor alle universitaire studenten. Joy de Jong is coördinator van het Academisch Schrijfcentrum Nijmegen (ASN) van de Radboud Universiteit Nijmegen en is gepromoveerd op onderzoek naar scriptiegesprekken. Al ruim twintig jaar verzorgt ze cursussen en workshops op het gebied van academisch schrijven en het begeleiden ervan. Ze is medeoprichter van het landelijke Netwerk Academische Communicatieve Vaardigheden.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.