The Future of Food

Auteur Adjiedj Bakas en Minne Buwalda
The Future of Food

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789055942268
  • ISBN 10 905594226X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Voedsel. In sommige landen is er te weinig, in andere juist weer te veel. Hoe staat het met de voedselproductie wereldwijd en in ons eigen land nu en straks? Elke dag groeit de wereldbevolking met netto 220.000 mensen zodat we groeien van 7 miljard naar 9 miljard mensen in de periode 2012-2050. Daardoor zal de druk op de voedselproductie oplopen. Kunnen we dit als mensheid aan? En zo ja, welke rol speelt bijvoorbeeld genetica in dit geheel? Kunnen we straks eten wat we willen zonder pretspekjes te krijgen? Hoe werkt de medicalisering van food door? Open innovatie, co-creatie en crowdsourcing veranderen de foodsector. Opkomende economieën leveren elkaar eten. Genetische modificatie wordt normaal en er komen nieuwe plantensoorten uit het lab. We eten meer 'biologisch' food en er komen ...nieuwe vormen van recycling en bioraffinage. We krijgen gepersonaliseerd voedsel en meer functional foods. Vreugdeloos nutritionisme groeit maar lekkerbekken gaan in de tegenaanval. Er komen duurzaamheidsapp's en het platteland verandert door stadslandbouw en verticale boerderijen. Vleesvervangers voor flexitariërs zijn in opmars en we gaan terug naar lokaal geproduceerd en seizoensgebonden voedsel. Er komen caloriearme tussendoortjes en supersize food raakt in de ban. We krijgen vet-, zout- en suikertaks en zien de terugkeer van het kruidenvrouwtje. We gaan voedsel beschouwen als medicijn. Oude groentes komen weer in trek en de warmoezenier keer terug. Guerrilla-tuinieren groeit in de stad en we krijgen nieuwe conserveringstechnieken, voedsel dat uit de printer rolt en kweekvlees. Ook kleinschalig en ambachtelijk food zijn in opmars. De auteur maakte een rondgang langs insiders en outsiders in de food en agri en schreef dit prikkelende boek over de toekomst van eten en drinken. Bakas, die bekend staat om zijn optimisme, omdenken en positieve insteek, verrast weer met dit nieuwe boek. Met een voorwoord van topkok Pierre Wind en columns van Sander van der Laan (Albert Heijn) Louise Fresco, Aalt Dijkhuizen (Universiteit Wageningen), Roger van Hoesel (Food Valley), bioloog Midas Dekkers, Marhijn Visser (WTO) en vele anderen. Adjiedj Bakas (1965) is "de trendwatcher des vaderlands" (Managementboek.nl). Hij werd uitgeroepen tot trendwatcher van het jaar 2009, black businessman van het jaar 2008, een van de 25 meest creatieve Nederlanders (Management Team), een van de meest invloedrijke mannen onder de 50 (Sprout) en een van de 100 meest invloedrijke mediapersoonlijkheden van Nederland. Dit boek is de opvolger van zijn bestseller "De Toekomst van Gezondheid". "Adjiedj Bakas is 's lands beroemdste trendwatcher." Friederike de Raat in NRC Handelsblad "Adjiedj Bakas heeft het vaak bij het rechte eind." Paul van Liempt op BNR Nieuwsradio "Deze man explodeert van enthousiasme. En hij kan vertellen! Hij is een meesterlijk spreker en heeft een scherp gevoel voor humor." Siggi Weidemann in de Süddeutsche Zeitung "Hij is een echte wereldburger met wortels in drie continenten. Hij benut zijn internationale erfenis op briljante manier."Gita Kapoor in The Times of India "Adjiedj Bakas is een zeer belangrijke trendwatcher". Andrew Moody in de China Daily www.bakas.nl www.scriptum.nl

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.