Handboek datajournalistiek

Auteur Henk van Ess en Hille van der Kaa
Handboek datajournalistiek

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059318854
  • ISBN 10 9059318854
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Diep verborgen, in stapels documenten vol cijfers gloort een prachtige primeur. Dit boek neemt je mee in de wereld van de datajournalistiek. Hoe vind je 'ruwe data', de bouwstenen voor gedegen onderzoeksjournalistiek? Hoe vind je in de hooiberg vervolgens een speld? Hoe maak je er een mooi verhaal van? (Inter)nationale datajournalisten verleenden hun medewerking aan Handboek datajournalistiek, onder wie de Nederlandse datapionier Dick van Eijk en Pulitzer Prize-winnaars Sarah Cohen en Andrew Lehren. De experts verklappen hun geheimen en laten je leren van hun fouten. Je oefent met echte bestanden van de New York Times. Je krijgt stap voor stap uitgelegd hoe je rokende pistolen ontdekt in ogenschijnlijk eindeloze cijferreeksen. Vind, verwerk en vertel. Lees, raak geïnspireerd. Probeer, ...maak fouten en probeer opnieuw. Dit boek helpt je op weg. Henk van Ess (1962) is onderzoeksjournalist, internetdocent aan Europese universiteiten en voorzitter van de Vereniging Van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Hij schreef eerder De Google Code. Hille van der Kaa (1979) ontwikkelt datajournalistieke tools en is docent bij de masteropleiding Data Journalism van de Universiteit van Tilburg en bij de Fontys Hogeschool Journalistiek. Beide auteurs treden regelmatig op als trainer of spreker. Dit boek kwam mede tot stand dankzij het Stimuleringsfonds voor de Pers (www.svdp.nl) en de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (www.vvoj.nl).

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.