IMO Standard Marine Communication Phrases (SMCP)

Redacteur P.C. van Kluijven , S.C. Konijn en M. Kuyper-Heeres
IMO Standard Marine Communication Phrases (SMCP)

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059610088
  • ISBN 10 9059610083
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Gezien het internationale karakter van de scheepvaart is het duidelijk dat het gebruik van een maritieme standaardtaal noodzakelijk is teneinde bij de communicatie tussen schip en wal, v.v. en schepen onderling, verwarring, fouten en misverstanden te voorkomen. In 1973 besloot de Maritieme Veiligheidscommissie van de IMO daarom een standaardvocabulaire in het engels - de standaard Marine Navigational Vocabulary, SMNV - te ontwikkelen ten behoeve van een veilige mondelinge communicatie op zee. Deze SMNV werd in 1977 ingevoerd op de wereldvloot. Veranderingen op het gebied van de moderne scheepvaart en de milieu- en veiligheidsregelgeving, alsmede het toenemend aantal schepen, gevaren met multinationale bemanningen, maakten uitbreiding en aanpassing van de SMNV noodzakelijk. Dit leidde tot de ... invoering van de Standaard Marine Communication Phrases (SMCP) in 2002. Volgens de bepalingen van het Internationale Verdrag aangaande de Normen voor Opleiding, Certificering en Wachtlopen (Standards of Training, Certification and Watchkeeping, STCW 1995) moeten wachtofficieren op schepen van 500 BRT of meer de SMCP kunnen verstaan en gebruiken. Het boek is opgebouwd uit drie delen: Het algemene deel bevat onder meer een verklarende woordenlijst. SMCP - Deel A omvat de zinnen voor externe communicatie en kan beschouwd worden als vervanging van de Standard Marine Navigational Vocabulary zoals die volgens de in 1995 gereviseerde STCW code, 1978, Tabel A-II/1, dient te worden gebruikt. Deel A is uitgebreid met een aantal belangrijke zinnen voor de communicatie aan boord van schepen betreffende scheepsbedrijfsvoering en veilige navigatie, met name in situaties waarin de loods op de brug is. SMCP - Deel B omvat overige aan boord te gebruiken standaardzinnen met betrekking tot de veiligheid die, in aanvullling op Deel A, nuttig zijn voor het maritiem Engels. Technische gegevens: Vertaling en redaktie: P.C. van Kluijven - docent Engels aan het Scheepvaart en Transportcollege, Rotterdam S.C. Konijn - docent Engels bij de NNVO (Nationale Nautische Verkeersdienst Opleiding) Mimi Kuyper-Heeres - docent Engels Maritiem Instituut "Willem Barentsz" - Terschelling

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.