Product informatie
- ISBN 9789082043686
- ISBN 10 9082043688
- Druk 1
- Bindwijze Paperback
- Taal Nederlands
- Uitgever Samenwerkende Uitgevers VOF
- Onderwerp Natuurbeheer
- Beschikbaar sinds 1 Oktober 2014
Samenvatting
Zeekering en natuurbeheer werden tot voor kort als activiteiten beschouwd die niet of nauwelijks met elkaar te verenigen waren. Tegenwoordig zijn er echter goede kansen om waterkering langs de Nederlandse kust te combineren met het toelaten en zelfs stimuleren van de natuurlijke werking van wind, zand en water. Vanaf de jaren 90 van de vorige eeuw is men langs de Nederlandse kust over gegaan tot het toepassen van nieuwe vormen van kustbeheer. In plaats van het voortdurend vastleggen van stuivend zand in zeerepen en achterliggende duinen wordt sindsdien zand gewonnen uit het kustfundament beneden de 20 meter-dieptelijn en vervolgens gedeponeerd op de vooroever of het droge strand. Deze zogeheten zandsuppleties hebben het planten van Helm en plaatsen van schermen in de zeereep bijna volledig ... vervangen. Deze verandering in kustbeheer heeft gemiddeld langs de Nederlandse kust geleid tot een omslag van langdurige afslag naar recente aangroei. Omdat er binnen deze omslag naast depositie van vers zand ook lokaal en/of tijdelijk erosie blijft voorkomen neemt de variatie in vormenrijkdom van zeerepen en voorduinen langs onze kust duidelijk toe. Vanuit het natuurbeheer wil men graag meer dynamiek (verstuiving en zout-water invloed) realiseren in de duinen en kwelders. De begroeiingen zijn hier de laatste tientallen jaren steeds hoger en dichter geworden. Er hebben zich meer struwelen en dichte en eentonige grasmassa's ontwikkeld waaruit geleidelijk de typische kustplanten en -dieren zijn verdreven. Door duinhellingen, duinvalleien en stuifkuilen af en uit te graven creëert men nu kunstmatig weer kaal zand in de kust om meer ruimte te geven aan de ontwikkeling van verschillende typen overgangen met hoge biodiversiteit, bijvoorbeeld van zoet naar zout, van droog naar nat en van zand naar slib. Dit boek gaat over het huidige en toekomstige natuurbeheer van de zandige kust in relatie tot de zeekerende functie, met een visie waarin de door het OBN-deskundigenteam Duin en Kust vergaarde kennis over kustecosystemen geïntegreerd is. Een goed leesbaar en rijk geïllustreerd boek, dat wetenschappelijke kennis voor een breed publiek toegankelijk maakt. Onmisbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in kustbeheer!
Meer boeken van uitgever Samenwerkende Uitgevers VOF
Meer boeken met de onderwerpen Natuurbeheer
Veel gestelde vragenmeer antwoorden
Hoe werkt Resale.nl?
Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.
Hoe kom ik in contact met de verkoper?
Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.
Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?
Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.
Hoe kan ik een boek kopen?
Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:
- Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
- Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
- Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
- Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
- De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.
Hoe weet ik wat ik koop?
Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.
Kopers over Resale.nl
bart van gijsel
"Ik ben erg tevreden over deze verkoper de familie thus. Goede snelle levering."
Patrice Michel
"De verkoper heeft er alles aan gedaan om het door mij bestelde product zo snel mogelijk naar mij toe te krijgen. Heeft me van iedere stap op de hoogte ..."
marjolein
"Besteeling snel bezorg, in goede staat net zoals beschrijving en goede communicatie met verkoper!"
marjolein
"Goed contact, snel en in goede orde ontvangen. Staat van het boek was zo goed als nieuw!"
hilda1
"goede medewerking en hulp dank u wel"
Tineke
"Het bestelde werd netjes en snel afgeleverd. De prijs was goed."
stacy
"Goed verpaktBoek ziet er mooi uit"
elisa
"Goede levering alleen jammer dat er niet bij was gezet dat er al in geschreven was"
Elly
"Verkoper reageerde snel op mijn emails en heeft ook het boek snel opgestuurd.Het boek was niet van nieuw te onderscheiden. Was waarschijnlijk niet gebruikt. ..."
Gerard+[2]
"Prettig contact gehad en goed zaken kunnen doen."