Historische atlas van Schiedam

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789460041761
  • ISBN 10 9460041760
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Toen Schiedam in 1275 stadsrechten kreeg, bestond de stad pas enkele decennia als nederzetting bij een dam in de rivier Schie. Arbeiders zetten hier ladingen over op schepen die Holland in gingen. Het buurdorp Rotterdam en de stad Delft ontpopten zich als geduchte concurrenten en Schiedam moest zich tevredenstellen met haringvisserij als belangrijkste economische activiteit. De bloei die daarvan het gevolg was, leidde aan het begin van de 17e eeuw tot de eerste ruimtelijke uitbreiding. Toen de visserij later in die eeuw verdween, kwamen de branders en distillateurs. Dankzij de jenever ontliep Schiedam de economische stagnatie die Nederland in de 18e eeuw teisterde. Halverwege de 19e eeuw annexeerde Schiedam een buurgemeente en begon een langdurige uitbreiding in oostelijke richting. De vestiging ... van enkele grote scheepswerven markeert het begin van een nieuwe bloei­periode. In 1941 kreeg Schiedam door de annexatie van Kethel en Spaland nog één keer een gebiedsuitbreiding. Grootse plannen voor uitbreiding tot een stad van 120.000 inwoners werden echter geen werkelijkheid. De teloorgang van de scheepsbouw maakte aan die droom een eind. De geschiedenis en ontwikkeling van Schiedam zijn nu geboekstaafd in een groot formaat atlas, aan de hand van meer dan dertig historische kaarten en rijk geïllustreerd met afbeeldingen en foto's. Over de auteurs: Laurens Priester is gemeentearchivaris van Schiedam. Henk Slechte is oud-directeur van de Deventer musea en publiceert over lokale geschiedenis en cultuurgeschiedenis.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.