Over leerlingen gesproken...De IB'er als drijvende kracht achter de cultuuromslag die 'passend onderwijs' heet

Auteur Wim Meijer , Aly Veenstra , Alexander Minnaert en Victor Felder
Over leerlingen gesproken...De IB'er als drijvende kracht achter de cultuuromslag die 'passend onderwijs' heet

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789463170246
  • ISBN 10 9463170243
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Passend onderwijs betekent in de praktijk: kunnen omgaan met verschillen en tegemoetkomen aan uiteenlopende onderwijsbehoeften van de leerlingen. Voor leerkrachten blijkt dit een weerbarstige aangelegenheid, want in hun dagelijkse werk houdt het \'passend maken van onderwijs\' heel wat meer in dan het nemen van administratieve en klassenmanagement maatregelen. IB\'ers weten als geen ander dat passend onderwijs een kwestie van lange adem is. Er is een cultuuromslag voor nodig. Het gaat om een andere manier van denken en spreken over (zorg)leerlingen. En het vraagt van alle onderwijsprofessionals een onderzoekende houding: bereid zijn uit te zoeken wat een leerling nodig heeft, besluiten om bij sommige leerlingen iets \'anders dan anders\' te gaan doen, en vervolgens ... kijken of dat ook daadwerkelijk effect heeft. Hoe kunnen IB\'ers een bijdrage leveren aan de cultuuromslag bij leerkrachten die passend onderwijs heet? Wat is nodig om als IB\'er een meer coachende rol ten opzichte van leerkrachten in te nemen? Op welke manier kun je het beste leerlingbesprekingen inrichten? De antwoorden op deze kernvragen komen uit de praktijk. Zo organiseerde stichting Comperio een project voor IB\'ers, dat een schat aan ervaringen opleverde. Dit project toonde - voor het eerst - aan dat een onderwijsinhoudelijke werkwijze van IB\'ers duurzame veranderingen teweeg brengt op school. Wim Meijer is specialist in onderwijsbegeleiding en passend onderwijs. Aly Veenstra was bovenschools IB\'er en projectleider; Victor Felder, onderwijsdirecteur bij Comperio; Alexander Minnaert, hoogleraar Orthopedagogiek en Klinische onderwijskunde aan RU Groningen

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.