Geschiedenis van de school in Nederland vanaf de middeleeuwen tot aan de huidige tijd

Auteur P.T.F.M. Boekholt en E.P. de Booy
Geschiedenis van de school in Nederland vanaf de middeleeuwen tot aan de huidige tijd

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789023222606
  • ISBN 10 9023222601
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

"De school in ons land kent een meer dan duizend jaar lange geschiedenis. In de vroege Middeleeuwen is het aantal scholen nog bescheiden, vanaf ongeveer 1300 groeit dit aantal gestaag. Ten tijde van de Hervorming - eind 16e eeuw - zijn er in alle steden en in veel dorpen wel een of meer scholen, waarbij het karakter uiteen loopt. In de volgende eeuwen zet de groei versneld door, de differentiatie eveneens. Tegen het einde van de 18e eeuw is \'schoolgaan\' voor velen een normale zaak geworden en rijst de hoop dat eens alle kinderen onderwijs zullen genieten. In de negentiende eeuw wordt de basis gelegd voor een onderwijsstelsel, dt schooltypen als MULO, HBS, Gymnasium en Lyceum en diverse vormen van beroepsonderwijs als de ambachtsschool en het land- en tuinbouwonderwijs voortbrengt. ... Van groot belang is ook de Schoolstrijd, waardoor het onderwijs in richtingen wordt opgedeeld. Dit boek biedt meer dan een schets van de historische lijnen. de auteurs beschrijven het dagelijkse leven van de school aan de hand zan zaken als het lesmateriaal, de leerkrachten, ordehandhaving en de rol van de ouders. Met behulp van een keur van bewaard gebleven documenten en materialen komen zij zo tot een levendige geschiedschrijving van het kleuter- en lager onderwijs tot en met alle mogelijke vormen van voortgezet onderwijs door de eeuwen heen. Een boeiend boek voor iedere geïnteresseerde, voor de professional en de leek. Dr. P.Th.F.M. Boekholt studeerde geschiedenis te Nijmegen en promoveerde te Groningen, waar hij sedert 1976 werkzaam is als hoofddocent in de regionale geschiedenis.Mevr. Dr. E.P. de Booy studeerde te Amsterdam en is vanaf 1964 tot aan haar pensioen werkzaam geweest als hoofd van het Centraal Register van Familiearchieven te Utrecht."

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.